Administrar

INTO 2009 / Second Life

josomid | 15 Octubre, 2009 17:12 | latafanera.cat

El meu avatar (Josomid Stoop) i jo visitarem Second Life entre el dimecres 21 i el divendres 23, aprofitant que el Seminari INTO 2009 es podrà seguir també des d'aquest món virtual, concretament des de la seu virtual a Second Life del Palau de Congressos de Santa Eulàlia (aquesta és la seva SURL ).

Si encara no conèixes a fons Second Life, te recomano que aprofitis aquests dies previs a l'esdeveniment per entrar a la pàgina oficial de Second Life i te creis el teu avatar. Els metaversos o mons virtuals, i més concretament Second Life, han sorgit com una eina eficaç de col·laboració remota mitjançant la qual els usuaris poden interactuar, socialitzar i desenvolupar projectes de forma coordinada i conjunta en temps real en un entorn tridimensional. Les possibilitats de plasmació i transmissió, a la resta d'usuaris, de la creativitat en gairebé totes les disciplines, tant artístiques com empresarials per a formació i màrqueting, que ofereixen els mons virtuals, fan que aquest tipus de plataformes puguin situar-se com un altre canal repositori de continguts. Com a entorns immersius, els metaversos procuren la generació de comunitats virtuals d'interessos al voltant d'una activitat o inquietud concreta, com puguin ser els productes i serveis turístics. Com a mostra el Congrés Nacional de Móns Virtuals-Metaversoss que promou Aitor Morràs, de Virtual Mind (empresa que farà possible la presència d'INTO 2009 a Second Life) a la primera edició del qual vaig assistir per conèixer d'aprop les oportunitats de formació, relacions personals i negoci d'aquest món virtual.

Segons informa la web de Virtual Mind, "els usuaris, dits residents a Second Life, tenen la seva representació mitjançant un avatar l'aspecte del qual pot ser modificat en tot moment en funció dels desitjos de l'usuari. Existeixen distints productes virtuals que poden millorar l'aspecte de l'avatar com robes, accessoris, animacions, programes, etc, creats per altres residents, que es poden aconseguir a tendes i altres punts de venda gratuïtament o a canvi de linden dollars, moneda oficial d'aquest metavers. Per portar a terme un projecte a Second Life, és necessari disposar d'un espai o terra on construir tridimensionalment el contingut. La terra es divideix en illes, o servidors dedicats, d'uns 65000 m2 de superfície, que són divisibles per tant es pot compartir amb altres residents. Les despeses mensuals de manteniment dels terrenys es troben en funció al nombre de m2 dels que és disposa. Existeix el lloguer i la venda de terrenys. Entre les aplicacions comercials de Second Life trobam els canals de marqueting i publicitat, la monitorització de comportaments de clients, el testeig de nous productes o la simulació de vendes, i el comerç electrònic, així com la creació d'un canal d'atenció i suport als clients."

Seguint l'INTO 2009 mitjançant Second Life, les persones assistents al congrés poden experimentar les sensacions de moure's i interactuar en aquest metavers. Tant de bo que ens hi poguem trobar, allà!!!

---

Mi avatar (Josomid Stoop) y yo visitaremos Second Life entre el miércoles 21 y el viernes 23, aprovechando que el Seminario INTO 2009 se podrá seguir también desde este mundo virtual, concretamente desde la sede virtual en Second Life del Palacio de Congresos de Santa Eulàlia (esta es su SURL )

Si todavía no conoces a fondo Second Life, te recomiendo que aproveches estos días previos al acontecimiento por entrar en la página oficial de Second Life y crearte tu avatar. Los metaversos o mundos virtuales, y más concretamente Second Life, han surgido como una herramienta eficaz de colaboración remota mediante la cual los usuarios pueden interactuar, socializar y desarrollar proyectos de forma coordinada y conjunta en tiempo real en un entorno tridimensional. Las posibilidades de plasmación y transmisión, al resto de usuarios, de la creatividad en casi todas las disciplinas, tanto artísticas como empresariales para formación y marketing, que ofrecen los mundos virtuales, hacen que este tipo de plataformas puedan situarse como otro canal repositorio de contenidos. Como entornos inmersivos, los metaversos procuran la generación de comunidades virtuales de intereses alrededor de una actividad o inquietud concreta, como puedan ser los productos y servicios turísticos. Como muestra el Congreso Nacional de Móns Virtuales-Metaversos que promueve Aitor Morras, de Virtual Mind (empresa que hará posible la presencia de INTO 2009 a Second Life) a la primera edición del cual asistí por conocer de aprop las oportunidades de formación, relaciones personales y negocio de este mundo virtual.

Según informa la web de Virtual Mind, "los usuarios, dedos residentes en Second Life, tienen su representación mediante un avatar el aspecto del cual puede ser modificado en todo momento en función de los deseos del usuario. Existen distintos productos virtuales que pueden mejorar el aspecto del avatar como ropas, accesorios, animaciones, programas, etc, creados por otros residentes, que se pueden conseguir en tiendas y otros puntos de venta gratuitamente o a cambio de linden dollars, moneda oficial de este metaverso. Por llevar a cabo un proyecto a Second Life, es necesario disponer de un espacio o tierra dónde construir tridimensionalmente el contenido. La tierra se divide en islas, o servidores dedicados, de unos 65000 m2 de superficie, que son divisibles por lo tanto se puede compartir con otros residentes. Los gastos mensuales de mantenimiento de los terrenos se encuentran en función al número de m2 de los que es dispone. Existe el alquiler y la venta de terrenos. Entre las aplicaciones comerciales de Second Life encontramos los canales de marketing y publicidad, la monitorización de comportamientos de clientes, el testeo de nuevos productos o la simulación de ventas, y el comercio electrónico, así como la creación de un canal de atención y apoyo a los clientes."

Siguiendo el INTO 2009 mediante Second Life, las personas asistentes al congreso pueden experimentar las sensaciones de moverse e interactuar en este metaverso. Ojalá nos podemos encontrar, allí!!!

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS