Administrar

INTO 2009 / Álvaro Carrillo de Albornoz hablará de reputación online

josomid | 16 Octubre, 2009 10:00 | latafanera.cat

alvaro

El Sr. Álvaro Carrillo de Albornoz, Director General - Institut Tecnològic Hoteler - ITH participarà a la primera sessió de l'INTO, dedicada a analizar el nou perfil del consumidor en la xarxa, les seves preferències així com s'analitzarà el procés de presa de decisions.

El Sr Carrillo és enginyer aeronàutic de formació i Executive MBA per l'Institut d'Empresa, actualment dirigeix l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH) amb l'objectiu de consolidar-lo com a referent de la millora de la competitivitat del sector hoteler mitjançant la innovació i la tecnologia. Compagina aquesta tasca amb la de professor associat a l'àrea d'estratègia de l'Institut d'Empresa, i aporta una visió global cap a la innovació després de vuit anys a Endesa en les direccions de recerca, desenvolupament i innovació, i d’estratègia corporativa.

La seva ponència porta per títol Sabem què diuen els clients a la web? Reputació on-line. En relació amb els turistes digitals, comenta Alvaro Carrillo que "el desenvolupament tecnològic dels darrers anys ha permès a totes les empreses, també a les turístiques, crear un nou canal de comunicació mitjançant el qual poden promocionar i comercialitzar el seu producte a tot el món a través del web. A més, s'han desenvolupat plataformes en què són els mateixos usuaris i clients els qui, al marge de les empreses, intercanvien informació sobre els productes turístics consumits. Un comportament social que abans podíem fer amb un cercle reduït de persones al món real, ara es fa al web, obert a tots els adprosumers. Una possible amenaça, perquè no puc controlar aquests comentaris. Però una gran oportunitat si sé gestionar la meva reputació en línia."

Acompanyaran al Sr Carrillo, en la mateixa sessió, la Dra. Ana Mª Munar Chacártegui, Professora titular d'universitat. Center for Tourism and Culture Management, Copenhagen Business School, Dinamarca, que impartirà la ponència titulada Revolucionant la informació turística: contingut creat pel turista; i el Sr. Iñigo García-Aranda, Director de màrqueting d'Amadeus Espanya, amb la intervenció Preferències i hàbits de consum de l'usuari de les agències.

---

El Sr. Álvaro Carrillo de Albornoz, Director General - Instituto Tecnológico Hotelero - ITH participará a la primera sesión de la INTO, dedicada a analizar el nuevo perfil del consumidor en la red, sus preferencias y el proceso de toma de decisiones.

El Sr Carrillo es ingeniero aeronáutico de formación y Executive MBA por el Instituto de Empresa, actualmente dirige el Instituto Tecnológico Hotelero (ITH) con el objetivo de consolidarlo como referente de la mejora de la competitividad del sector hotelero mediante la innovación y la tecnología. Compagina esta tarea con la de profesor asociado al área de estrategia del Instituto de Empresa, y aporta una visión global hacia la innovación tras ocho años a Endesa en las direcciones de búsqueda, desarrollo e innovación, y de estrategia corporativa.

Su ponencia se titula ¿Sabemos qué dicen los clientes en la web? Reputación on-line. En relación a los turistas digitales, comenta Alvaro Carrillo que "el desarrollo tecnológico de los últimos años ha permitido a todas las empresas, también a las turísticas, crear un nuevo canal de comunicación mediante el cual pueden promocionar y comercializar su producto a todo el mundo a través de la web. Además, se han desarrollado plataformas en las que son los mismos usuarios y clientes quienes, al margen de las empresas, intercambian información sobre los productos turísticos consumidos. Un comportamiento social que antes podíamos hacer con un círculo reducido de personas al mundo real, ahora se hace a la web, abierto a todos los adprosumers. Una posible amenaza, porque no puedo controlar estos comentarios. Pero una gran oportunidad si sé gestionar mi reputación en línea."

Acompañarán al Sr Carrillo, en la misma sesión, la Dra. Ana Mª Munar Chacártegui, Profesora titular de universidad. Center for Tourism and Culture Management, Copenhagen Business School, Dinamarca, que impartirá la ponencia titulada Revolucionando la información turística: contenido creado por el turista; y el Sr. Iñigo García-Aranda, Director de marketing de Amadeus España, con la intervención Preferencias y hábitos de consumo del usuario de las agencias.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS