Administrar

Identitat Digital visita Cabueñes (Astúries)

josomid | 25 Setembre, 2009 08:07 | latafanera.cat

Bel Llodrà i Margalida Castells, comissàries de l'exposició "I tu, qui ets a Internet? sobre identitat digital han participat aquesta setmana (21-24 de setembre de 2009) en els Encuentros Internacionales de Juventud Cabueñes 2009 on han impartit 4 ponències sobre identitat i reputació, 4 ponències sobre les xarxes sociales, de dues hores de durada cadascuna, i 4 tallers pràctiques sobre aquestes temàtiques, de tres hores de durada, als quan han assistit aproximadament uns 200 adolescents i joves, fonamentalment asturians però també procedents d'associacions juvenils i oficines d'informació jove de tot el país que han visitat Cabueñes aquests dies.

Internet està permetent que persones de qualsevol lloc del món es relacionin entre elles de manera totalment virtual. Per interrelacionar-se en aquestes noves comunitats i xarxes socials, s' introdueixen dades, fotografies, se fan comentaris, s'agreguen a grups, en definitiva, les persones que participen es creen una identitat digital. Altres també poden introduir informació sobre nosaltres, i al igual que nosaltres avaluem aportacions i opinions d'altres persones, aquestes persones ens avaluen a nosaltres. Tota aquesta informació conforma la creació de la identitat i la reputació digital.

Durant els cursos s'han exposat les característiques que conformen la identitat digital, els espais virtuals on se interactua deixant rastres de qui som i eines i metodologies per mesurar la reputació a la xarxa.

Els assistents a les xerrades han pogut emplenar l'enquesta sobre la identitat digital "Qui ets a Internet?". Tu també pots contestar l'enquesta, que pots trobar aquí. Aquesta enquesta inclou les mateixes preguntes que es varen realitzar als assistents a l'exposició Identitat digital que va tenir lloc a les Illes Balears entre març de 2008 i gener 2009, i que també es podia emplenar visitant la web del projecte

A l'edició d'avui del diari La Nueva España apareix publicada una entrevista a Bel Llodrà en la que aquesta afirma «Si descuidamos nuestra identidad digital, se puede dañar nuestra reputación». Així mateix, el diari El Comercio d'avui inclou la notícia «Todo lo que haces en internet deja rastro»

Vos deixo amb un parell de vídeos de la roda de premsa sobre aquestes activitats, en el que intervenen la regidora de Joventud de Gijón i na Bel Llodrà. Les acompanya, a la dreta de la imatge, Fran Florez, de la Fundació CTIC.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS