Administrar

INTO 2009. Sesión III / Mesa redonda 2: Iniciativas turísticas 2.0 de empresas consolidadas

josomid | 29 Setembre, 2009 14:12 | latafanera.cat

La Sessió III del Seminari INTO 2009, que porta per títol Pràctiques i reptes en el turisme digital compta amb dues taules rodones. La segona taula rodona, Iniciatives Turístiques 2.0 d'empreses consolidades, serà moderada pel Sr. Toni Roig, director de la Fundació IBIT, i hi participaran tres ponents. Per una part el Sr. Marek Fodor, fundador de Atrapalo.com. qui exposarà l'estratègia 2.0 d’atrapalo.com, presència a la blogosfera, Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, Wiki, eDestino, etc. Què aporten cadascuna d’aquestes eines al negoci i a la relació amb els clients? Organització del personal encarregat de donar visibilitat a atrapalo.com mitjançant les plataformes 2.0.

En segon lloc, el Sr. Leonardo Llorente, de ViajerosBarcelo.com. Barceló va despuntar amb una campanya en la que convertia als seus viatgers en els protagonistes de la seva comunicació oferint “quatre llocs de treballs”. Se seleccionaven viatgers amb total disponibilitat per a viatjar gratis amb l’objectiu de que les seves experiències i recomanacions servessin per a futures propostes de la marca.

En darrer lloc, el Sr. Carlo Álvarez, Senior Account Manager de TrypAdvisor.com. Pioner en comunitat de viatgers i planificadores de viatge. Els portals de TripAdvisor representen la comunitat de viatgers més gran del mon amb més de 25 milions d’ usuaris únics al mes, més de 10 milions de membres registrats i més de 23 milions de crítiques i opinions.

Ja està disponible l'enllaç a la web d'INTO des d'on es podrà seguir l'INTO online

--------------

La Sesión III del Seminario INTO 2009, titulada Prácticas y Retos en el Turismo Digital cuenta con dos mesas redondas. La segunda mesa redonda, Iniciativas Turísticas 2.0 de empresas consolidadas, será moderada por el Sr. Toni Roig, director de la Fundación IBIT, y participarán entre otros Marek Fodor, fundador de Atrapalo.com. quien expondrá la estrategia 2.0 de atrapalo.com, presencia en la blogosfera, facebook, twitter, youtube, flickr, wiki eDestino... ¿Qué aportan cada una de estas herramientas al negocio y a la relación con los clientes? Organización del personal encargado de dar visibilidad a atrapalo.com a través de las plataformas 2.0.

Por otra parte, D. Leonardo Llorente, de ViajerosBarcelo.com. Barceló despuntó con una campaña en la que convertía a sus viajeros en los protagonistas de su comunicación ofertando “cuatro puestos de trabajo”. Se seleccionaban viajeros con total disponibilidad para viajar gratis con el objetivo de que sus experiencias y recomendaciones sirvieran para futuras propuestas de la marca.

En último lugar, D. Carlo Alvarez, Senior Account Manager de Tripadvisor.com y pionero en comunidad de viajeros y planificadores de viaje. Los portales de TripAdvisor representan la comunidad de viajes más grande del mundo con más de 25 millones de usuarios únicos al mes, más de 10 millones de miembros registrados y más de 23 millones de críticas y opiniones.

Ya se encuentra disponible el enlace a la web del INTO desde donde se podrá seguir el INTO online

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS