Administrar

INTO 2009. Sesión III / Mesa redonda 1: Escuchemos a los viajeros y los turistas 2.0

josomid | 27 Setembre, 2009 14:05 | latafanera.cat

La sessió III del Seminari INTO 2009, que porta per títol Pràctiques i reptes en el turisme digital, comptarà amb dues taules rodones. La primera d'elles es centrarà en el tema "Escoltem els viatgers i els turistes 2.0", i serà moderada per la Sra. Bel Llodrà, coordinadora de l'area de Cibersocietat de la Fundació IBIT. Hi participaran cinc persones que exemplificaran cinc models de viatgers 2.0. En primer lloc, el Sr. Mateu Batle, cap de projectes de la Fundació IBIT, que representarà els coach surfer, un tipus de persona que, en solitari o en companyia, cerca per la xarxa persones hospitalàries que l’acullin a les seves cases. També ofereix casa seva i/o fa de guia turístic. Pot prendre clients als allotjaments turístics, però en pot aportar als transports i a l’oferta complementària.

En segon lloc intervendrà el Sr. Toni Mascaró, fundador i director general de eMascaró Crossmedia, SL, prototipus d'un high tech traveller, és a dir l'executiu d’alta tecnologia, sempre amb el mòbil de darrera generació a la mà i connectat a la xarxa, té la posició localitzada dels seus contactes per tal de trobar-los com si fos de casualitat entre reunions i aprofitar-ho per prendre un cafè, una copa o unes tapes.

El cool traveler estarà representat per l'empresari i músic Sr. Julio García Ramis de Ayreflor. Aquest tipus de viatger cerca les darreres tendències en disseny i carisma de les ciutats i no li importa gaire el preu. La seva combinació de cerca favorita és hotels+disseny+ciutat o hotels+modernitat+ciutat. Es fixa en les opinions i fa sondejos amb amics. I és lector assidu de les revistes de les companyies aèries, de tendències o llibres especialitzats en disseny.

També estarà present a la taula del debat el travel blogger, personificat pel Sr. Eduard Balsebre. El travel blogger és un prescriptor s’informa de tot mitjançant diferents fonts en línia i fora de línia, gaudeix del seu viatge i l’estructura i l’explica en una pàgina web o blog. En el futur, aquesta pàgina és consultada per altres viatgers que planifiquen rutes per als seus viatges.

Finalment, la Sra. Marilén González representarà l'idol fan que persegueix el seu ídol al cost mínim. S’informa de les activitats en webs de referència dels seus ídols. Està subjecte a les dates de les actuacions. La primera cosa que compra és el bitllet d’avió. Estalvia en el preu de l’hotel, però per a ell és indispensable la proximitat al recinte del concert, per la qual cosa mira pàgines de reserva i opinions i ho contrasta posteriorment amb Google Maps. Viatja amb amics o es troba amb els amics a la destinació. Té temps mort a les cues per aconseguir els primers llocs.

----

La sesión III del Seminario INTO 2009, que lleva por título Prácticas y retos en el turismo digital, contará con dos mesas redondas. La primera de ellas se centrará en el tema "Escuchamos los viajeros y los turistas 2.0", y será moderada por la Sra. Bel Llodrà, coordinadora de la area de Cibersocietat de la Fundación IBIT. Participarán cinco personas que ejemplificarán cinco modelos de viajeros 2.0. En primer lugar, el Sr. Mateu Batle, jefe de proyectos de la Fundación IBIT, que representará a los coach surfer. En solitario o en compañía busca por la red personas hospitalarias que le acoja en sus casas. También ofrecenla suya y/o se ofrece como guía turístico algún día. Puede quitar negocio a los alojamientos turísticos pero puede aportarlo a los transportes y a la oferta complementaria.

En segundo lugar intervendrá el Sr. Toni Mascaró, fundador y director general de eMascaró Crossmedia, SL, prototipo de high tech traveller, es decir el ejecutivo high tech siempre con su móvil de última generación en la palma de su mano y conectado a la red, tiene la posición localizada de sus contactos para encontrarse como si fuera de casualidad entre reunión y reunión y aprovechar para tomar un café, una copa o unas tapas.

El cool traveler estará representado por el empresario y músico Sr. Julio García Ramis de Ayreflor. Este tipo de viajero busca lo último de lo último en diseño y carisma de las ciudades sin importarle demasiado el precio. Su combinación de búsqueda favorita es hoteles + diseño + ciudad o hoteles + moderno + ciudad. Se fija en las opiniones y hace sondeos con amigos. Y es lector asiduo de las revistas de las compañías aéreas, de tendencias o libros especializados en diseño.

También estará presente a la mesa del debate el travel blogger, personificado por el Sr. Eduard Balsebre. Este prescriptor se informa a través de diferentes fuentes online y offline, disfruta su viaje y lo estructura y lo explica en una página web o blog. En el futuro esta página es consultada por otros viajeros que están planificando rutas para sus próximos viajes.

Finalmente, la Sra. Marilén González representará al idol fan que persigue a su ídolo al coste mínimo. Se informa de las actividades en webs de referencia de sus ídolos. Está sujeto a fechas de actuaciones. Lo primero que compra es el billete de avión. Ahorra en el precio del hotel, pero es indispensable la proximidad al recinto del concierto para lo cual chequea páginas de reserva y opiniones y lo contrasta posteriormente con google maps. Viaja con amigos o se encuentra con los amigos en el destino. Tiene tiempo muerto en las colas para conseguir los primeros puestos.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS