Administrar

INTO 2009. Sessió 1: El turista digital

josomid | 23 Setembre, 2009 11:52 | latafanera.cat

En la primera sessió es debatrà sobre el nou perfil del consumidor en la xarxa, les seves preferències així com s'analitzarà el procés de presa de decisions. Comptarà amb les ponències següents:

* Revolucionant la informació turística: contingut creat pel turista. Dra. Ana Mª Munar Chacártegui, Professora titular d'universitat. Center for Tourism and Culture Management, Copenhagen Business School, Dinamarca.

* Sabem què diuen els clients a la web? Reputació on-line. Sr. Alvaro Carrillo de Albornoz, Director General - Institut Tecnològic Hoteler - ITH

* Preferències i hàbits de consum de l'usuari de les agències. Sr. Iñigo García-Aranda, Director de màrqueting d'Amadeus Espanya.

En relació amb els turistes digitals, comenta Alvaro Carrillo que "el desenvolupament tecnològic dels darrers anys ha permès a totes les empreses, també a les turístiques, crear un nou canal de comunicació mitjançant el qual poden promocionar i comercialitzar el seu producte a tot el món a través del web. A més, s'han desenvolupat plataformes en què són els mateixos usuaris i clients els qui, al marge de les empreses, intercanvien informació sobre els productes turístics consumits. Un comportament social que abans podíem fer amb un cercle reduït de persones al món real, ara es fa al web, obert a tots els adprosumers. Una possible amenaça, perquè no puc controlar aquests comentaris. Però una gran oportunitat si sé gestionar la meva reputació en línia."

---------------

En la primera sesión se debatirá el nuevo perfil del consumidor en la red, sus preferencias y se analizará el proceso de toma de decisiones. Contará con las ponencias siguientes:

* Revolucionando la información turística: contenido creado por el turista. Dra. Ana Mª Munar Chacártegui, Profesora titular de universidad. Center for Tourism and Culture Management, Copenhagen Business School, Dinamarca.

* ¿Sabemos qué dicen los clientes en la web? Reputación on-line. D. Alvaro Carrillo de Albornoz, Director General del Instituo Tecnológico Hotelero- ITH

* Preferencias y hábitos de consumo del usuario de las agencias. D. Iñigo García-Aranda, Director de marketing de Amadeus España.

En relación con los turistas digitales, comenta Alvaro Carrillo que "el desarrollo tecnológico de los últimos años ha permitido a todas las empresas, incluidas las turísticas, crear un nuevo canal de comunicación con el que promocionar y comercializar su producto a todo el mundo a través de la web; a su vez, se han desarrollado plataformas en las que son los propios usuarios y clientes los que, al margen de las empresas, intercambian información sobre los productos turísticos consumidos. Un comportamiento social que antes podíamos hacer con un círculo reducido de personas en el mundo real, ahora se hace en la web, abierto a todos los adprosumers. Una posible amenaza, ya que no puedo controlar estos comentarios. Pero una gran oportunidad si sé gestionar mi reputación on-line."

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS