Administrar

Col·laborant en el VI Seminari INTO (21-23 octubre 2009)

josomid | 14 Agost, 2009 09:34 | latafanera.cat

into09

La Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears, organitza enguany el VI Seminari Internacional en Innovació i Turisme (INTO). L'INTO va néixer l'any 2004 davant la necessitat de crear a les Illes Balears una plataforma de debat de propostes d'investigació i anàlisi crítica de la innovació en els diferents sectors de la indústria turística. Després de cinc edicions, el Seminari INTO s'ha consolidat com el fòrum de referència en aquesta matèria. En cada edició es tracten qüestions de màxima actualitat, sobre les quals es debat i s'extreuen noves idees, coneixements i aplicacions pràctiques que poden ser absorbides pel teixit empresarial, en forma d'actuacions innovadores. D'aquesta manera, s'enriqueix la cadena de valor del producte turístic.

En les 5 edicions del Seminari INTO que s'han realitzat des de l'any 2004, s'han analitzat diverses temàtiques relacionades amb productes turístics com el cultural, nàutic o de salut; instruments de màrqueting com el branding, igual que s'ha debatut sobre noves apostes per a afrontar la sostenibilitat del sector amb temes com el canvi climàtic. S'ha aprofundit sobre aquestes temàtiques amb l'objectiu d'impulsar la innovació en les principals àrees de coneixement que aporten una major competitivitat a la cadena de valor del producte turístic.

La Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears aposta una vegada més per oferir una plataforma de debat sobre la innovació aplicada al turisme, amb l'objectiu ferm de fomentar la transferència de coneixement cap al sector empresarial turístic de les Illes Balears. En aquesta VI edició del Seminari INTO, s'ha proposat com a temàtica un concepte que afecta al posicionament dels actors que conformen el sector: el nou model de negoci a Internet afavorit pels consumidors digitals. La globalització i el desenvolupament de les tecnologies de la informació i de les comunicacions –TIC- han contribuït al foment que siguin els propis consumidors turístics els quals liderin les tendències de consum, decidint quin producte volen, de quina forma ho volen i com comunicar les seves experiències. D'aquesta forma, el productor turístic ja no és qui controla el producte o la informació que vol traslladar al client, tampoc els intermediaris.

En aquest context són cada vegada més les empreses turístiques que, davant una era que ha evolucionat cap a l'actual incògnita de la “ web ?.0 “, aprofiten Internet com a via de comunicació i comercialització davant un adprosumer molt més exigent.

Els objectius d’aquest Seminari són: • Innovació en el sector turístic. Provocar un ampli debat sobre l'adaptació de les empreses turístiques que integren la cadena de valor del producte o servei turístic enfront dels nous paradigmes. • Donar a conèixer experiències reals tant en destinacions com en productes turístics. • Promoure un fòrum idoni que permeti un intercanvi entre experts, acadèmics i professionals propiciant una millora del producte turístic. • Introduir oportunitats i avanços derivats de la transferència del coneixement cap al sector turístic en el marc de la innovació.

En la primera sessió es debatrà sobre el nou perfil del consumidor en la xarxa, les seves preferències així com s'analitzarà el procés de presa de decisions. En una segona sessió es tractarà el comportament de la indústria turística en el desenvolupament i comercialització del producte turístic digital. A continuació, en la tercera sessió s'abordaran exemples pràctics del turista digital. Tot seguit, en la quarta sessió es debatrà sobre les noves fronteres tecnològiques que augura la nova era ?.0. Finalment, en la cinquena sessió el debat es centrarà en la forma en que les destinacions turístiques competeixen a Internet.

Veure el programa complet aquí

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS