Administrar

Aprenent dins un món virtual.-

josomid | 17 Novembre, 2008 21:13 | latafanera.cat

Una trentena de professors de Mallorca i d'Eivissa estan realitzant curs de formació sobre les possibilitats educatives dels mons virtuals com Second Life. Es tracta d'un curs organitzat conjuntament per l'Obra Social “Sa Nostra” Caixa de Balears i els Centre de Professorat de Palma i Eivissa. Philip ROSELADE, fundador de Linden Lab, empresa creadora d'aquest metavers, indica que “Second Life és una revolucionària nova forma d’experiències compartides, en la qual els individus es reuneixen en una terra inhabitada en 3D per construir un món al seu voltant”.

Aquesta activitat formativa es realitza de manera semipresencial, amb dos encontres presencials, el primer dels quals ha tengut lloc a Mallorca (14 de novembre) i ha estat seguit per videoconferència des d'Eivissa. La segona sessió, en canvi, es realizarà a Eivissa i podrà seguir-se des de Mallorca per videoconferència (23 de gener). La resta del curs es realiza mitjançant la plataforma Moodle de la que disposa el CEP Palma, tot i que el curs inclou sessions dins Second Life. El curs s’estructura en mòduls i es basa en l’experimentació i el descobriment. La plataforma compta amb una secció de documentació, materials online i referències bibliogràfiques que complementen els continguts teòrics.

L’objectiu principal d’aquest curs és descobrir Second Life com una eina educativa i les possibilitats educatives de la web 2.0. Els diversos mòduls permeten conèixer l’entorn de Second Life, conèixer les eines necessàries per definir i desenvolupar activitats didàctiques a entorns virtuals, experimentar-les i valorar-les. Els continguts desenvolupats es completen amb la discussió de temes i l’intercanvi d’opinions i experiències entre els participants, mitjançant les eines de comunicació de les que disposa la plataforma d’e-learning.

El curs és impartit és Ruth Martínez, consultora estratègica d'innovació educativa i promotora de diversos blogs i xarxes socials sobre aquesta temàtica. Cal destacar el bloc del seu alter ego digital AureA Memotech

La ponent ja va impartir un curs a Palma per a un col·lectiu de docents mallorquins. Recentment ha realitzat una ponència en el II Congreso Internacional de E-Learning "Sin Límites 2008: Trascendiendo Fronteras", organitzat per Latined a Bogotá (Colombia) en el que va posar d'exemple el curs de Palma com experiència d'aprenentatge dins un metavers per als professionals de la formació. Així mateix cal ressaltar que aquesta primera edició del curs ha estat inclosa com exemple de bones pràctiques de formació a distància dins la base de dades del projecte Learning 2.0 de la Comissió Europea, coordinat per l'Institute for Prospective Technological Studies (IPTS) i del qual en podeu conèixer tots els detalls (en anglès) accedint aquí.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS