Administrar

Qui som, qui ets.-

josomid | 30 Abril, 2008 11:26 | latafanera.cat

Una persona usuària de fotolog, cap_on_vaig és el seu nick, me demana que expliqui qui soc, i vaja quina pregunta, no és gens fàcil de contestar. Qui soc? Qui ets? Qui és aquell o aquella? Vaja quina pregunta....

Ella diu que soc un projecte, i és cert, com tothom ho és.

Jo soc un maniquí, em dic JoSomID, i estic cercant la meva identitat mitjançant la xarxa. SOM UN PROJECTE és clar, atès que com qualsevol persona no tenc una identitat digital definida, estable, sino que està subjecta a modificacions i canvis amb el pas del temps. Tu eres la mateixa persona als 5, als 10, als 15 anys? No ets quelcom immutable.

Josomid You The Times

Atura't per un moment a pensar qui ets tu? Realment ets qui creus ser? Potser sí però també el teu jo el condiciona com et veuen els altres (qui creuen que ets) i com tu penses que te veuen (qui creus ser per als altres) i per suposat totes les teves expectatives i esperances d'arribar a ser algú (allò que vols ser). Ets allò que dius i fas, ets allò que diuen els altres de tu, una part de tu mateixa (la que vols mostrar o que inconscientment mostres), un altre jo que utilitzes en determinades xarxes socials.... Tot això passa alhora i projecta una identitat teva diferent segons amb qui interactues.

I això que ens passa al món físic, ens passa també en el món digital. Crec que la xarxa ens ajuda a conèixer-nos millor a nosaltres mateixos.Jo utilitzo la xarxa per descobrir-me a mi mateix, per analitzar què vull dir i fer a la xarxa, per observar les reaccions que causen les meves activitats, per reflexionar sobre els rols que tots jugam a Internet, per pensar si és millor actuar de forma anònima o sota pseudònim, etc etc etc

Per altra banda, jo PARTICIPO EN UN PROJECTE sobre la identitat digital, som l'amfitrió de l'exposició) que fins el 24 de maig es troba en el Centre de Cultura Sa Nostra de Palma i a més som el cronista d'aquest projecte, vaig contant tot allò que passa en aquest bloc.

En definitiva, cap_on_vaig, jo som un exemple, som un experiment, som un projecte. Som un maniquí perquè damunt mi els responsables de l'exposició poden demostrar als visitants de l'exposició com es construeix la identitat digital. Si vols saber qui hi ha darrera jo, basta que peguis una ullada als crèdits de l'exposició. Jo som un poquet de cada un d'ells i de totes aquelles persones que he descobert que m'ajuden a repensar-me i a projectar-me al ciberespai.

Si vens a veure'm a l'exposició, cap_on_vaig, t'explicaré moltes coses que he après sobre la identitat digital, i te mostraré exemples d'accions que milloren o perjudiquen la imatge d'una persona a Internet.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS