Administrar

Un altre Josomid o el mateix Josomid?.-

josomid | 10 Abril, 2008 17:52 | latafanera.cat

Second Life és una revolucionària nova forma d'experiències compartides, en la qual els individus es reuneixen en una terra inhabitada en 3D per construir un món al seu voltant. Philip ROSELADE, fundador de Linden Lab

Second Life (SL) no és només una revolucionària experiència immersiva de joc basada en un entorn virtual 3D, en el que la representació virtual d'un individu (el seu avatar) pot relacionar-se amb altres avatars. Aquest i altres mons virtuals són també una via d'accés al coneixement i d'oportunitats de negoci, un fòrum de recerca de feina i una oportunitat per a la promoció d'empreses i institucions. Les noves tecnologies, en general, estan revolucionant les maneres de relacionar-se, d'aprendre, de fer negocis, de colAlaborar, d'accedir a la informació, de presentar-la. En el pla educatiu, les oportunitats d'aprenentatge online (l'anomenat e-learning) ja no es troben només a plataformes d'aprenentatge virtuales tancades sinó que es van traslladant a l'espai obert que suposa Internet, i comencen a sovintejar les experiències en entorns 3D com Second Life, batejades com e-learning 3.0. Diverses eines de la web 2.0, com viquis, podcasts, videocasts i slideshare, tenen una clara aplicació didàctica en els mons virtuals. Els participants en noves experiències de formació online ja es poden capbussar en entorns 3D específicament pensats per desenvolupar-hi activitats, individuals i grupals, d'aprenentatge i de resolució de situacions complexes.

Aquest cap de setmana el Centre de Cultura Sa Nostra de Palma es dedica a Second Life. Comptarem amb la presència de na Ruth Martínez, consultora d'e-learning i responsable del departament de projectes d'AVATA, que realitza formació presencial i servei de tutoria a Moodle i inworld, qui ens parlarà c'aquest i altres metaversos. Divendres horabaixa impartirà una classe sobre Second Life i altres metaversos: aplicacions educatives dels mons virtuals, que es troba restringida a trenta-cinc docents inscrits en un curs de formació de 20 hores que s'ha preparat en col·laboració amb el CEP de Palma. L'objectiu principal d'aquest curs és descobrir l'entorn de Second Life, conèixer les eines necessàries per definir i desenvolupar activitats didàctiques a entorns virtuals, experimentar-les i valorar-les.

A més, els dissabtes 12 i 26 d'abril la mateixa Ruth Martínez impartirà un taller pràctic per a joves que vulguin conèixer en dues hores allò essencial d'aquest metavers, és a dir com crear-se un avatar i moure's per Second Life. És una activitat gratuïta i oberta a majors de 18 anys.

En l'entorn immersiu, tridimensional i virtual del metaversos, els avatars poden relacionar-se entre sí, donar-se a conèixer i desenvolupar la seva identitat. Segons explica na Ruth, "en el món virtual 3D de Second Life ens identifiquem amb el nostre avatar. L'elecció del nostre primer avatar pot expressar un desig del que som o volem ser, i les modificacions que facem sobre ell també. Escollir o fins i tot dissenyar cóm volem ser per relacionar-nos amb la resta d'avatars, és possible. Però també hem de plantejar-nos com volem que sigui la relació amb nosaltres mateixos: la nostra relació amb el jo virtual comença des del moment d'elecció del nom del nostre avatar, que a Second Life no podem canviar."

http://aureamemotech.files.wordpress.com/2007/09/aburrida.jpg

Jo penso assistir a aquestes activitats i demanar-li que m'ajudi a crear-me un avatar. Ella en té un de ben interessant, n'Aurea Memotech.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS