Administrar

Com puc semblar creïble als altres internautes?.-

josomid | 30 Març, 2008 13:58 | latafanera.cat

En el marc de les xerrades taller divendres 28 vàrem comptar amb la visita al Centre de Cultura d'en Ricardo Galli, professor de la UIB i soci cofundador del portal de notícies Menéame juntament amb Benjamí Villoslada. La seva xerrada es titulava Reputació, credibilitat i viralitat.

Tot i que el ponent va encetar la xerrada afirmant que pensava centrar-se en la seva pròpia experiència -i que no aconsellava utilitzar allò que deia com a model o exemple-, la intervenció va resultar molt interessant i va aportar bons consells per construir-se una identitat sòlida i assolir una bona reputació i credibilitat. Galli va explicar que la identitat digital es troba marcada pel que un fa i diu a la xarxa, mitjançant el seu bloc, les llistes de distribució a les quals pertany i els llocs que visita, i pel que altres en diuen. Una simple consulta a google permet veure l'evolució d'una identitat digital al llarg del temps, els temes que interessen a cada persona, el caràcter de les seves intervencions (tècnic, reflexiu, plagi d'altres, resum d'altres, recull d'anècdotes, auto promoció), els grups als que pertany. Esmentà alguns problemes causats per tercers que poden afectar la pròpia credibilitat, com els atacs i desqualificacions de trolls anònims, la difamació i el desprestigi, o certs comentaris simples que la gent deixa en resposta als posts, i que sovint que contrasten amb la qualitat que hom intenta posar en el text del post. També va donar alguns consells per tenir un bon bloc:

- Tractar temes d'interès personal de manera original, amb argumentacions racionals, un punt de vista reflexiu i honestedat intel·lectual. - Fugir del plagi i del copy-paste d'altres blocs - No inventar-se una personalitat geek, d'intel·lectual o pensador o amb bons contactes. Ser un mateix. - No escriure pensant en ser ben posicionat per google, rebre moltes visites o molts visitants escape(és a dir aquells que entren per atzar als blocs i continuen el seu camí fent clic a la publicitat) - No agafar-se massa seriosament la blogosfera i els blocaires

A la part final de la seva intervenció, Galli va comentar el procés de creació i el sistema de funcionament de Menéame (2005), portal de notícies que és una còpia conceptual de Digg (2004), web també basada en Slashdot i Barrapunto.Menéame es basa en la creació de notícies, la seva valoració per part dels usuaris (els meneos) i la valoració dels autors (el karma). Menéame ha inspirat més de dos-centes pàgines semblants, entre les que es troba Chuza.org.

Actualment Menéame compta amb 65.000 usuaris registrats i té diàriament 150.000 accessos (entorn a 5000 visitants per dia, 30% dels quals es troben registrats). Una notícia arriba a tenir 1000 vots, xifra que ressalta el grau de participació dels lectors. El sistema presenta, en paraules de Galli, el problema de que no és possible garantir que una persona només pugui emetre un vot. Entre els problemes freqüents d'aquestes webs cal esmentar l'astroturfing, els trolls d'Internet, els comentaris brossa; i els grups organitzats que intenten votar massivament.

Li vaig explicar al ponent que ja tenc perfil a Menéame però encara no he enviat notícies ni n'he valorat. Com ho he de fer, per semblar creïble als altres i aconseguir un bon karma? En Ricardo Galli ja m'ha contestat!

:

Comentaris

 1. Entrevista a Ricardo

  Aquesta entrevista és complementària al que en Ricardo va explicar a la xerrada.
  http://ww2.grn.es/merce/2008/ricardogalli.html

  Bel | 31/03/2008, 09:21
 2. BlocTDI

  Hola Josomid!
  Des de BlocTDI vam voler citar el teu bloc al primer programa.
  El pots veure a bloctdi.wordpress.com.
  Esperem que t'agradi!

  BlocTDI | 30/04/2008, 10:52
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS