Administrar

Comencen les xerrades taller

josomid | 25 Març, 2008 17:42 | latafanera.cat

Aquesta setmana comencen les activitats paral·leles que s'han preparat entorn a l'exposició de la Identitat Digital , al llarg dels dos propers mesos hi haurà projeccions de cinema, conferències, un curs de formació per a professorat, visites guiades i tallers per a escolars, i tallers de Second Life per a joves. Aquest dijous i divendres arranca un cicle de xerrades taller que té per objectiu ajudar a les persones assistents a planificar la seva presència a la xarxa i analitzar les possibilitats que dóna la web 2.0 per crear i gestionar la pròpia identitat digital - o la identitat corporativa. És un tema que m'interessa, jo no penso faltar-hi. Dijous 27 març el bitòleg Benjamí Villoslada (Bitassa) a la xerrada "Eines de la web 2.0 per a la construcció de la identitat digital" presentarà les oportunitat que Internet ofereix per crear i gestionar bé la identitat digital i com aquestes accions permeten crear-se una determinada reputació. La valoració positiva o negativa d'algú no depen únicament d'allò que fa, sinó d'allò que els altres diuen d'ell. L'opinió de la resta d'internautes pot destruir la credibilitat d'un individu. Per això és important ser creïble i que els altres et valorin positivament. Precisament la segona xerrada, divendres 28 març tractarà qüestions de "Reputació, credibilitat i viralitat". En Ricardo Galli (Menéame-UIB) ens parlarà sobre com aquesta reputació es transforma en karma, és a dir, la valoració numèrica de la nostra reputació i com aquesta es tradueix en credibilitat. De fet, Benjamí Villoslada i Ricardo Galli són socis fundadors de Menéame, un lloc social de promoció de notícies, amb més de setanta mil usuaris que hi participen enviant i votant notícies i comentaris.

És evident que per actuar dins determinades comunitats virtuals el karma esdevé un element no únicament de regulació enfront dels abusos i de les notícies fraudulentes sinó tota una competició entre els participants de la comunitat per assolir la major credibilitat i la millor reputació.

Jo ja m'he creat un perfil a Menéame i assistint a les xerrades vull aprendre a crear i valorar notícies per gestionar el meu karma i adquirir una credibilitat.

Comentaris

 1. Noticia en Menéame

  Hola he llegado hasta este blog por una noticia de Menéame. Interesante iniciativa. Enhorabuena

  http://meneame.net/story/ricardo-galli-benjami-villoslada-analizan-palma-como-dar-visibilidad-c

  karmeado | 26/03/2008, 17:53
 2. Llista

  Ja t'has apuntat a qualque llista de correu? :)

  Benjamí | 02/04/2008, 16:51
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS