Administrar

Els perills de la xarxa

josomid | 25 Febrer, 2008 19:00 | latafanera.cat

Darrerament he comprovat que el tema de la seguretat és el que més preocupació genera a la gent a l’hora de mostrar la seva identitat digital a la Xarxa global. Llegint un article sobre seguretat a Internet m’he adonat dels perills que hi ha dins el ciberespai relacionats amb la identitat. La gent pot arribar a saber moltes coses que pertanyen a l’àmbit privat i personal. Això em recorda una cita de Thomas L. Friedman que vaig llegir l’altra dia on afirmava: “Mai abans en la història del món no havia estat possible que tanta gent conegués la vida, els productes i les idees de tants éssers humans”. A vegades aquest coneixement té efecte positius. D’altres és perillós que sàpiguen massa sobre nosaltres. Segons els articles publicats hi ha atacs de suplantacions d’identitat o estafes. L’estafa més comuna és la pesca (phising). Per a evitat que això succeeixi existeixen sistemes de seguretat. Però hi ha certes persones, els hackers, que tenen grans coneixements d’informàtica i poden millorar els sistemes quan hi detecten una fallida. Si aquests coneixements s’utilitzen per vulnerar la intimitat d’algú per obtenir un benefici propi, aquests hackers s’anomenen crackers.

Comentaris

 1. Re: Els perills de la xarxa

  No sé qui ets en realitat, si ets una persona real o només una imatge publicitària. Però m'ha agradat moltíssim cóm has diferenciat què és un hacker i què es un cracker. No molta gent sab veure la diferència i moltes vegades atribueixen les propietats amorals dels crackers als hackers.

  No sé qui ets i crec que realment no m'importa massa. El blog es reflexiu i en ell es diuen motes coses que cal tenir en compta, conèixer i reflexionar sobre les mateixes.

  Seguiràs tinguent visites meves Josomid.

  (Estaves prou atractiu al anunci del No Badis).

  Jill | 26/02/2008, 00:28
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS