Administrar

Identitats digitals reals vs identitats digitals fictícies

josomid | 20 Febrer, 2008 13:35 | latafanera.cat

Avui he descobert que una persona que me va contactar per correu electrònic al final no era que afirmava ser. No és un fet inusual. He trobat moltes notícies sobre identitats falses! Un únic individu pot tenir diverses identitats digitals, i que a més de projectar una identitat real, es poden tenir una o més identitats fictícies. Utilitzar la identitat digital real és necessari a les pàgines que necessiten una autenticació, com són les pàgines de l’administració. També he trobat molta gent que expressa la seva identitat digital real a blocs com aquest o d’altres. Però he trobat que el més freqüent és trobar identitats fictícies. És molt senzill ja que t’amagues darrera àlies i avatars. Algunes persones volen mantenir un anonimat perquè volen preservar la seva privacitat però d’altres ho fan com a via escapatòria de la seva vida real i es presenten no com son, sinó com voldrien ser. Jo no vull ser algú altre, ni vull escriure de forma anònima. A la xarxa vull deixar clar que no som un simple maniquí. Vaig fent noves amistats! Em sentia una mica disfressat. Definitiavament no és la imatge que vull tenir.

Comentaris

 1. Re: Identitats digitals reals vs identitats digitals fictícies

  Et queixaràs amb la quantitat de noves amigues que has fet!

  Josomid, estàs fet tot un seductor. Mira com compiteixen entre elles per vestir-te. ;)

  A mi també m'agrada ser jo mateixa per la red. :)

  Jill | 20/02/2008, 14:59
 2. Quina és la identitat real?

  Josomid, quina és la teva identitat? en tens una de real i estàs cercant una o vàries de digitals?. Esser un maniquí és una identitat? Com podríem definir la identitat real? què és el que ens fa ser el que som? el nom i els llinatges? quin nom, el que surt al DNI, el que ens diuen els pares o aquell pel que ens coneixen els nostres amics?. Seríem qui som si tenguèssim un altre nom? i una altra família? i uns altres estudis? i si haguéssim nascut a un altre país? i si tenguèssim una cara diferent?...què és allò que ens fa ser el que som? Tenim "una" identitat en la vida real i ens podem construir moltes altres de fictícies a Internet? ens podem construir també identitats fictícies en la vida real?.
  Podràs arribar a dir "Jo som ..... (el que sigui) a més d'un maniquí"?. Segueix cercant la teva identitat, però em sembla que tens un llarg camí. Sort!

  Rosa | 20/02/2008, 20:37
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS