Administrar

Resultats del curs de Metaversos.-

josomid | 31 Març, 2009 08:46 | latafanera.cat

AureayRuth

(Foto: Ruth Martínez amb el seu avatar, AureA Memotech).

Na Ruth Martínez, directora de l'empresa Elearning 3D ha estat la docent responsable dels cursos Second Life i altres metaversos: possibilitats educatives dels mons virtuals (març-maig 2008 i novembre 2008-gener 2009) organitzats amb la col·laboració dels CEP de Palma i Eivissa i adreçat a professorat de les Illes Balears. Martínez ha donat a conèixer recentment el procés de formació que ha utilitzat amb aquests dos grups d'alumnes així com els treballs finals que els participants varen elaborar.

Ho ha fet en dos fòrums educatius rellevants:Expoelearning 2009 i Virtual World Best Practices 2009:

A Expoelearning /(Barcelona març 2009) ha realitzat una presentació que portava per títol Mashups. Aplicaciones educativas en Mundos Virtuales, que podeu llegiraquí .

Per altra banda, el Virtual World Best Practices 2009 ha tengut lloc del 27 al 29 de març de 2009. Allà Ruth Martinez o millor dit el seu avatar AureA Memotech (SL) ha presentat la comunicació Playing a game activity inworld based on Web 2.0 tools, un resum de la qual podeu trobar aquí.

En aquest fòrum virtual, Martínez explicà que "la xerrada presenta les primeres conclusiones sobre el desenvolupament i l'aplicació d'una activitat de joc en un món virtual, per tal d'augmentar la participació en un entorn virtual d'aprenentatge. El disseny d'una activitat inworld pot fer possible la situació en la qual un individu està completament a l'atenció es va centrar en una tasca particular, que és el compromís. Una activitat que facilita la participació en l'aprenentatge de l'usuari si es requereix que l'usuari activa de l'atenció. Aquesta presentació mostra com aquestes activitats podrien donar lloc a majors nivells de participació que activitats estructurades. No es compta amb cap instrument específic per modelar o mesurar el nivell de participació que experimenten els estudiants en l'acompliment de la tasca requerida, encara que l'activitat de joc exigeix que el mestre ajudi els usuaris i el recolzi en l'acompliment de les seves tasques individuals i en l'enteniment de la meta i els resultats a tota la durada de l'experiència d'aprenentatge. Existeix la possibilitat d'aplicar diferents estratègies per tenir una retroalimentació pel que fa al nivell de compromís. La presentació vol discutir i demostrar la validesa de l'estratègia d'aprenentatge en línia i altres qüestions des d'un punt de vista pràctic.". Conclou Martínez afirmant: "L'estructura del joc de la resolució de problemes basats en l'activitat web 2.0 eines poden ser utilitzats per a múltiples sectors de l'educació específics centrats en Second Life".

En els dos casos, Ruth Martínez ha mostrat la experiència de formació desenvolupada a les Illes Balears i els projectes realitzats per les persones participants en els cursos, d'entre els que destacà:

- EN PARLEM?. Resolució positiva de conflictes! - New in This. Posibilidades educativas en Second Life - Grup consultor sobre aplicacions educatives a la realitat virtual

Li vull donar les gràcies a na Ruth Martínez per ajudar-nos a difondre les activitats i els resultats del projecte Identitat digital.

Me'n vaig a les Ciberjornades!

josomid | 13 Març, 2009 12:24 | latafanera.cat

Ciberjornades

Aquest cap de setmana tindran lloc les Ciberjornades, que organitzen el Consell de Joventut de les Illes Balears i el Consell de Mallorca. Tindran lloc avui divendres horabaixa (dia 13) i tot el dissabte 14 de març a la Granja Escola Jovent (Camí Vell de Bunyola, Palma).

Els assistents podran conèixer d'aprop el projecte Identitat digital ja que s'instal·laran alguns panells informatius de l'exposició Identitat digital:i tu, qui ets a Internet?. Jo participaré en el col·loqui La identitat digital en els espais virtuals, que tindrà lloc dissabte de les 9:30 hores a les 10:30 hores. El programa complet està disponible aquí.

Encara estas a temps d'apuntar-t'hi, enviant aquest full d'inscripció a cjib@cjib.cat o telefonant al CJIB (971 71 20 02) o passant-t'hi (C/ Ausiàs March, 3 baixos - Palma) Més informació a: http://cjib.balearweb.net/

La meva enhorabona als organitzadors per la iniciativa i pel cartell.

Ja estic a Facebook!.-

josomid | 11 Març, 2009 12:54 | latafanera.cat

Josomid_Facebook

M'he creat un perfil a Facebook, trob que ja era ben hora de conèixer d'aprop aquesta nova xarxa social, que tant de moda s'ha posat. De fet ja tenc 16 amics i el compte segueix sumant :-)

En el meu cas, com també tenc altres perfils oberts, he decidit dedicar el meu perfil de Facebook a conèixer de més aprop el món de les estrelles i els planetes -enguany és l'Any Internacional de l'Astronomia-, perquè m'encanta mirar les estrelles en les nits sense lluna.

He decidit que en aquell perfil aniré penjant enllaços i amics del món de l'astronomia que vagi fent. Però també aniré comentant altres coses que vagi fent.

Si ets afeccionats a mirar estrelles o simplement vols seguir-me la pista, allà t'esper.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS