Administrar

Visita guiada i xerrada sobre reputació i credibilitat.-

josomid | 09 Gener, 2009 14:38 | latafanera.cat

JosomidEivissa

Bel Llodrà i Margalida Castells, comissàries de l'exposició Identitat digital: i tu qui ets, a Internet? obren el cicle de conferències dedicades a la identitat a la societat xarxa, que tindrà lloc a la Sala de Cultura "Sa Nostra" d'Eivissa (carrer Aragó, 17) del 16 al 29 de gener de 2009.

El dia 16 a les 16,30 hores, Llodrà i Castells realitzaran una visita guiada a l'exposició, seguida d'una xerrada en la qual es presentaran els fonaments de la identitat digital i es farà especial èmfasi en tres conceptes clau a la societat xarxa -visibilitat, credibilitat i reputació a la Xarxa- prenint el cas de Josomid. S’explicaran quins eren els objectius d’en Josomid per formar part de l’escena digital de les Illes Balears, quina estratègia va crear i a través de quines accions va posar en marxa el seu pla per convertir-se en l’amfitrió de l’exposició Identitat Digital i esdevenir un referent exemplar en la creació i la gestió d’una identitat digital.

Bel Llodrà és la responsable de comunicació digital de la Fundació IBIT, institució que ha co-organitzat l'exposició juntament amb l'Obra Social de Sa Nostra. A més de co-comissariar l'exposició, la Fundació IBIT s'ha responsabilitzat de la creació i actualització de la web oficial del projecte i ha recolzat la difusió del projecte mitjançant un estand informatiu que es va poder veure a la Fira de la Ciència de Mallorca i Eivissa, el congrés de Metaversos que va tenir lloc a Eivissa el mes de juny de 2008 i la sala de cultura Sa Nostra de Ciutadella. A més, Bel Llodrà ha defensat el projecte a diversos fòrums científics i divulgatius d'àmbit nacional i internacional.

Llodrà es va formar en publicitat i relacions públiques (UAB, 1996) i en turisme (UIB, 1998), es va especialitzar en tecnologies de la informació i les comunicacions aplicades a la comunicació empresarial (UPF, 2001) i va aprofundir en els canvis de paradigma de comunicació amb el master i doctorat internacional multidisciplinar de la Societat de la Informació i el Coneixement (UOC, 2005). Com a docent ha impartit classe i conferències a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de les Illes Balears (UIB), l’Obra Social de la Caixa de Balears Sa Nostra, el Centre Balear d’Informació i Documentació per a la joventut, sobre els usos de les aplicacions d’Internet en diferentes àmbits: el turisme, la comunicació, la reputació corporativa i la informació destinada als joves. Des de l’any 2003 anota les idees relacionades amb els temes que treballa i investiga al bloc Identitat i reputació Digital. A més ha col·laborat en diferents tipus de publicacions com revistes, llibres, congressos i pàgines web sobre la gestió del coneixement, comunicació de la innovació i usos de plataformas d’Internet.

Margalida Castells és la coordinadora del projecte Identitat digital, que inclou una exposició que ja s'ha pogut visitar a les illes de Mallorca i Menorca i que romandrà oberta a Eivissa fins al 31 de gener, a més d'un programa d'activitats educatives que inclou visites guiades i tallers de podcast i videocast per escolars de secundària i educació d'adults, cursos de formació al professorat en les possibilitats educatives de metaversos com Second Life, cicles de conferències i xerrades taller que volen estimular la creació i gestió de la identitat digital, sessions de cinema i una intensa activitat virtual -centrada en la web oficial de l'exposició, aquest bloc, així com diverses eines comunicatives de la web 2.0 com Fotolog, Youtube, Facebook, Twitter, LastFM, Orkut, etc mitjançant el personatge de'n Josomid.

Castells és llicenciada en Història (Granada, 1995), amb formació de postgrau en arqueologia a diverses universitats (University College of London, UAM, UAB, UGR i UIB) així com EU en Història de Mallorca i la seva didàctica i Màster en Estudis Baleàrics (UIB, 2000) i Master en Museologia i Museografia Didàctica (UB, 2004). Actualment compagina la seva tasca de coordinadora acadèmica del curs Especialista Universitari en Gestió i Polítiques Culturals de la UIB amb la seva feina com a gestora cultural al front de l'empresa ALEA Serveis Professionals SL, que realitza publicacions, exposicions, materials didàctics, visites guiades, tallers didàctics, catalogació de patrimoni, formació de professorat (ICE, CEP) i formació de guies culturals. És coautora de diversos catàlegs de béns patrimonials, publicacions i materials didàctics sobre patrimoni històric i arqueològic de les Illes.

Podeu llegir més sobre Castells i Llodrà, i la resta de ponents que conformen aquest cicle, aquí. Podeu descarregar-vos el programa complet d'activitats aquí.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS