Administrar

Les activitats de Menorca

josomid | 27 Octubre, 2008 14:51 | latafanera.cat

En el marc de la itinerància d'Identitat digital a l'illa de Menorca s'ha programat quatre activitats paral·leles per aprofundir en els continguts d'aquest projecte, un cicle de conferències, un curs de formació de professorat, tallers de podcast-videocast i visites guiades a l'exposició:

1.- CICLE DE CONFERÈNCIES: La identitat a la societat xarxa

- Dijous 13 de novembre: 16,30–18,30 hores Benjamí Villoslada (Bitassa). Eines de la web 2.0 per a la construcció de la identitat digital 18,30–20,30 hores Bartomeu Mut (Projecte Xarxa Segura, UIB). Preservar la identitat dels menors: consells per a pares i educadors - Divendres 14 de novembre: 18,30–20,30 hores Joan Mayans i Planells (Observatori de la Cibersocietat). Identitat 2.0: enginy de màrqueting o realitat sociocultural? Presenta: Bel Llodrà (Fundació IBIT) - Dijous 20 de novembre: 16,30–18,30 hores. Tomeu Fiol i Gerardo Ratto (00podcast). Podcast: crear, compartir i escoltar arxius d’àudio (*) 18,30–20,30 hores Miquel Àngel Maria (blocaire i escriptor) i Antoni Roig (Fundació IBIT). Taula rodona: La identitat blocaire Reconegut 1 crèdit de formació al professorat. Les persones no docents podran rebre un certificat si s’inscriuen amb anterioritat i assisteixen al 80% del cicle. Entrada gratuïta

2.- CURS DE FORMACIÓ PER AL PROFESSORAT: Second life i altres metaversos: aplicacions educatives dels mons virtuals

Del 14 de novembre al 30 de gener. Durada 30 hores, 8 de les quals són presencials. Sessions presencials: CEP Menorca (14 de novembre) i CEP Eivissa (23 de gener), de les 16,30 a les 20,30 hores. Les persones de Menorca inscrites en el curs realitzaran la sessió del 16 de gener mitjançant videoconferència. Tutories i sessions de treball a Moodle i a Second Life. Impartit per Ruth Martínez, especialista en Second Life (*). Coordinat per Margalida Castells.. Reconeguts 3 crèdits de formació al professorat.

3.- TALLERS: Podcast i videocast: la identitat digital i la creació d’arxius d’àudio i vídeo.

Grups escolars a partir de 10 anys. Matins prèvia reserva. Públic en general, prèvia reserva. Durada 60 minuts

4.- VISITES GUIADES

Grups escolars a partir de 10 anys. Matins prèvia reserva. Públic en general, els dijous a les 18 hores, prèvia reserva. Durada 45 minuts Més informació, a la Sala de Cultura "SA NOSTRA" de Maó i Ciutadella.

Obrint horitzonts.-

josomid | 24 Octubre, 2008 16:41 | latafanera.cat

josomid

Aquests dies 23 i 24 d'octubre, Bel Llodrà i Margalida Castells han donat a conèixer el concepte Identitat digital i el projecte d'exposició i activitats paral·leles als gestors culturals de les cinc regions que conformen l'àmbit de l'Euroregió -Aragó, Catalunya, Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus- Podeu llegir el programa complet aquí. En podeu saber més accedint al portal de l'Euroregió.

Les III Jornades Culturals Euroregionals, que enguany estan organitzades per la Direcció General de Cultura del Govern de les Illes Balears i han tengut lloc al Museu Es Baluard de Palma de Mallorca durant els dies 23, 24 i 25 d’octubre de 2008, han estat convocades amb el lema ‘Innovació, investigació i cultura’ és a dir es dediquen enguany a la presentació i difusió de projectes culturals de l’Euroregió que tinguin relació amb la investigació i la innovació. Segons l'organització la investigació i la innovació son dos pilars essencials, claus, per tal que els diferents municipis que conformen aquesta Euroregió puguin ser emergents i sobretot, útils i preparats des del punt de vista dels gestors culturals, per poder atendre a les necessitats de la nova cultura, per poder crear nous camins a recórrer. La importància de conèixer casos pràctics i de poder compartir informació ha estat un dels reptes essencials del projecte d’aquest any.

Les jornades estan assessorades per les diferents associacions de professionals de la gestió cultural de l’Euroregió: GCIB de les Illes Balears, ADMP de Migdia-Pirineus, Procura d’Aragó, APGCC i Transversal de Catalunya i compten amb el patrocini del Govern de les Illes Balears i amb el suport del Museu d’Art Modern i Contemporani Es Baluard.

El projecte identitat digital encaixa completament amb la temàtica d'aquestes jornades per la temàtica analitzada, l'aliança entre institucions, el discurs expositiu i l'intensiva utilització de les noves tecnologies 2.0. Les intervencions de les comissàries de l'exposició són dues: dijous 23 d'octubre, a la sessió de les 19 hores, na Margalida Castells, gestora cultural i sòcia de l'empresa ALEA Serveis Professionals SL, presentà l'estudi de cas: L'exposició Identitat digital: i tu qui ets, a Internet?. Dia 24 d'octubre a les 16 hores, na Bel Llodrà, responsable de Comunicació Digital de la Fundació Ibit dictà la conferència: La gestió de la identitat digital: comunicació i cultura.

Esperam que aquestes presentacions davant de més de 150 professionals i estudiants de la gestió cultural procedents de les cinc regions de l'euroregió contribueixi a la disseminació dels objectius del projecte i potser a la consolidació de noves itineràncies que aportin nous horitzons al projecte a partir del mes de febrer de 2009. FIns aleshores, és a dir, entre novembre de 2008 i gener de 2009, el projecte es troba en itinerància er Menorca i Eivissa.

Ben aviat, Menorca

josomid | 20 Octubre, 2008 13:35 | latafanera.cat

Menorca

IDENTITAT DIGITAL >>> I TU QUI ETS, A INTERNET? estarà a Menorca entre el 10 de novembre i el 5 de desembre, concretament se podrà gaudir de l'exposició a la Sala de Cultura "SA NOSTRA" de Maó i d'un estand informatiu a la Sala de Cultura "SA NOSTRA" de Ciutadella. Vos en deixo tots els detalls a continuació. I en un parell de dies vos faré cinc cèntims del programa d'activitats que hem preparat.

Exposició i activitats paral·leles: Maó, del 10 de novembre al 5 de desembre de 2008

Sala de Cultura "SA NOSTRA" de Maó Carrer de S'Arraval, 32 - 07701 MAÓ De dilluns a divendres de 10 a 13 i de 18,30 a 20,30 hores

Ciutadella, del 14 al 29 de novembre de 2008. Estand informatiu

Sala de Cultura "SA NOSTRA" de Ciutadella Carrer de Santa Clara, 9 - 07760 CIUTADELLA De dlilluns a divendres de 10 a 12 i de 18,30 a 20,30 hores HO ORGANITZEN: Obra Social “Sa Nostra” Caixa de Balears - Fundació IBIT HI COL·LABOREN: IB3 Ràdio - IB3 TV Més informació: www.identitatdigital.net

Jo, Josomid, a Urbanlabs

josomid | 10 Octubre, 2008 09:51 | latafanera.cat

Ahir al capvespre vaig ser presentat a l'Urbanlabs amb una xarxa relàmpago. Quan escoltava que deien sobre mi em sentia com si estàs dins un anunci de publicitat. En menys de 5 minuts havien de convèncer a l'audiència que jo era un bon exemple de projecció i gestió d'una identitat digital per dos motius:

a) Puc fer entendre a l'adolescència que tenguin cura de la imatge que projecten a través d'Internet, en un moment de les seves vides on encara s'estan construint la seva pròpia identitat: Un maniquí com jo no sortiria al mostrador de qualsevol manera, i més tenint en compte, que a Internet les imatges hi poden restar per sempre.

b) Puc donar pautes a les persones que volen ser reconegudes pels altres com ho poden fer amb les eines que tenen a la seva disposició per fer-se veure, fer-se visibles i ser reconeguts. Això són les pautes per gestionar una identitat digital. Serveix d'exemple l'estratègia que jo he seguit per arribar-me a convertir en l'amfitrió d'una exposició sobre identitat digital, que molt aviat arribarà a Menorca i després a Eivissa.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS