Administrar

Guanyadors del concurs.-

josomid | 16 Setembre, 2008 10:32 | latafanera.cat

Josomid

Mentre va romandre oberta l'exposició Identitat Digital a Palma, hi hagué en joc regals tecnològics, a sortejar entre les persones que participaven en les activitats digitals programades. El concurs constava de tres activitats que es podien realitzen a través d'Internet, des de l'exposició o des de qualsevol part del món:

1.- Enquesta sobre la construcció de la identitat digital. 2.- Catàleg d'identitats digitals de les Illes Balears. 3.- Enviar a un amic.

Per participar en el concurs calia haver-se registrat prèviament indicant el nom i llinatges, el nickname (en cas de no desitjar publicar el nom i llinatges a la web), l'adreça electrònica i la població (en cas que l'usuari fos de les Illes Balears). Cada activitat valia 1 punt. Cada punt valia com una possibilitat per guanyar un premi del sorteig. És a dir, si una persona participava en una activitat entrava en el sorteig una vegada; si en tenia dos, dues vegades i si en tenia tres, tres vegades. Es podia participar fins al final de l'exposició, dia 25 de maig. A partir d'aquest dia es realitzà un sorteig entre tots els participants, que han estat aquestes persones:

1. Joan Pernía Bestard 2. Magda Genovard Abad 3. Borja Miñano Maldonado 4. Guillem Mateu Mascaró 5. Jesús Cortés Anguita 6. Roxana Esperanza Ramírez Gómez 7. Pilar Berenguer Teixidó 8. Isabel Sánchez Giménez- 9. Cristina Martínez Núñez 10. Hugo Chinchilla Carbonell 11. Catarina Barceló Morey 12. Angeles Palenzuela Porcel 13. Miquel Llompart Martorell 14. Ivan Pou 15. Marina ??

Enhorabona, als guanyadors i les guanyadores. Els hi ha tocat un Ipod, què te pareix?

Dues cites fora de les Illes.-

josomid | 14 Setembre, 2008 10:39 | latafanera.cat

PodCamp Barcelona - El Masnou - Sept 26-28, 2008

Aquest mes el projecte Identitat Digital estarà present a dos esdeveniments que tindran lloc respectivament a Astúries i Catalunya. Bel Llodrà relatarà les claus d'aquest projecte i ajudarà als assistents a crear i gestionar adequadament la seva identitat digital.

Bel Llodrà, cap de Comunicació Digital de la Fundació IBIT i comissària de l'exposició Identitat Digital conjuntament amb Margalida Castells, conduirà un taller sobre la Identitat digital als XXVI Encuentros Internacionales de Juventud de Cabueñes, que tindran lloc a La Laboral entre el 22 i el 26 de setembre. Els continguts d'aquesta edició tenen a veure amb tres aspectes: Les TIC i la societat de la informació; la perspectiva de gènere i les efemèrides del 2008 Any Internacional del Planeta Terra i Any Europeu del Diàleg Intercultural. Cada tema s'abordarà mitjançant Encontres i Tallers. Més de 150 persones s'han apuntat a les jornades.

El resum del taller d'Identitat digital, que tindrà lloc dilluns 22 i dimarts 23 de setembre, diu així: "Qui sóc a Internet? Com em veuen els altres -amics, familiars, caps, col·laboradors- en el ciberespai? Entre els joves tenim una gran falta de consciència sobre la rellevància del tema i de la naturalesa documental i pública d'Internet. Als joves no ens preocupa introduir les nostres dades reals, fotografies compromeses (o no) i no som conscients que en Internet res no s'esborra i que el passat pot ser una gran llosa (o una bona palanca). Estem a temps de no enfonsar-nos i de projectar-nos a la xarxa de forma òptima. Mans a l'obra: construïm i gestionem la nostra flamant identitat digital. Josomid, el maniquí més famós de la xarxa, ja ho està fent, vegem el seu exemple."

Per altra banda, diumenge 28 de setembre a les 12 hores, Llodrà assistirà al PodCamp Barcelona, una trobada informal de persones que es dediquen al podcasting, blogging i videoblogging, utilitzant les eines web 2.0, i que serveix per compartir informació, construir i desenvolupar relacions engrandir la comunitat dels nous mitjans. L'encontre, que tindrà lloc a l'Edifici Centre (Carrer Itàlia 50) d'El Masnou, Barcelona. Llodrà parlarà sobre la importància i la gestió de la identitat digital; explicarà els conceptes que s'estan divulgant en l'exposició Identitat Digital, I tu qui ets a Internet? celebrada a Mallorca i que en breu visitarà Menorca i Eivissa; també compartirà l'experiència de la construcció d'una identitat digital. Segons la pròpia Llodrà "parlaré d'en Josomid per exemplificar els conceptes divulgats a l'exposició física, ja que en Josomid té bloc, fotoloc, videobloc i perfil a diverses xarxes socials com twitter, orkut y lastfm". Ja en parlen en el blog de l'esdeveniment.

L'exposició Identitat Digital ha estat produïda per l'Obra Social "Sa Nostra Caixa de Balears" amb la col.laboració de la Fundació IBIT i compta amb el suport d'IB3 TV i ràdio. Després de haver-se vist a Palma, en breu itinerarà per les illes de Menorca (novembre-desembre 2008) i Eivissa (desembre 2008-gener 2009). Però abans d'això, en el mes d'octubre, les comissàries d'Identitat Digital intervendran a l'encontre Urbanlabs (Cornellà, Barcelona) i a les III Jornades Culturals Euroregionals (Palma de Mallorca).

La identitat digital, exemple d'innovació cultural

josomid | 12 Setembre, 2008 10:34 | latafanera.cat

Euroregio

La identitat digital també serà present a les III Jornades Culturals Euroregionals, que enguany estan organitzades per la Direcció General de Cultura del Govern de les Illes Balears. Tindran lloc al Museu Es Baluard de Palma de Mallorca durant els dies 23, 24 i 25 d’octubre de 2008, sota el títol ‘Innovació, investigació i cultura’. La investigació i la innovació son dos pilars essencials, claus, per tal que els diferents municipis que conformen aquesta Euroregió puguin ser emergents i sobretot, útils i preparats des del punt de vista dels gestors culturals, per poder atendre a les necessitats de la nova cultura, per poder crear nous camins a recórrer. La importància de conèixer casos pràctics i de poder compartir informació ha estat un dels reptes essencials del projecte d’aquest any, que comptarà amb un espai del museu dedicat a la presentació i difusió de projectes culturals de l’Euroregió que tinguin relació amb la investigació i la innovació.

Les jornades estan assessorades per les diferents associacions de professionals de la gestió cultural de l’Euroregió: GCIB de les Illes Balears, ADMP de Migdia-Pirineus, Procura d’Aragó, APGCC i Transversal de Catalunya i compten amb el patrocini del Govern de les Illes Balears i amb el suport del Museu d’Art Modern i Contemporani Es Baluard. L'euroregió la conformen cinc regions: Aragó, Catalunya, Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus. En podeu saber més accedint al portal de l'Euroregió.

El projecte identitat digital encaixa completament amb la temàtica d'aquestes jornades per la temàtica analitzada, l'aliança entre institucions, el discurs expositiu i l'intensiva utilització de les noves tecnologies 2.0. I segur que per algunes altres raons que un maniquí no arriba a esbrinar però no es pensa perdre les intervencions de les comissàries de l'exposició, per entendre millor la importància d'aquest projecte: dia 24 d'octubre a les 16 hores, na Bel Llodrà, responsable de Comunicació Digital de la Fundació Ibit dictarà la conferència: La gestió de la identitat digital: comunicació i cultura. I el mateix dia 24 d'octubre, a la sessió de les 18,30h, na Margalida Castells, gestora cultural i sòcia de l'empresa ALEA Serveis Professionals SL, presentarà l'estudi de cas: L'exposició Identitat digital: i tu qui ets, a Internet? . No m'ho penso perdre. Més aviat vos en penjaré més detalls.

Identitat Digital, al Podcamp Barcelona

josomid | 11 Setembre, 2008 09:59 | latafanera.cat

El proper diumenge 28 de setembre a les 12 hores, na Bel Llodrà assistirà al PodCamp. Una PodCamp és una trobada informal de persones que es dediquen al podcasting, blogging i videoblogging, utilitzant les eines web 2.0, i que serveix per compartir informació, construir i desenvolupar relacions engrandir la comunitat dels nous mitjans. Encara ets a temps de registrar-te aquí , on també pots veure els altres speakers de l'encontre, que tindrà lloc a l'Edifici Centre (Carrer Itàlia 50) d'El Masnou, Barcelona.

Llodrà parlarà sobre la importància i la gestió de la identitat digital. Explicarà els conceptes que s'estan divulgant en l'exposició Identitat Digital, I tu qui ets a Internet? celebrada a Mallorca i que en breu visitarà Menorca i Eivissa. També compartirà l'experiència de la construcció d'una identitat digital. Segons la pròpia Llodrà "parlaré d'en Josomid per exemplificar els conceptes divulgats a l'exposició física, ja que en Josomid té bloc, fotoloc, videobloc i perfil a diverses xarxes socials com twitter, orkut y lastfm". L'exposició Identitat Digital ha estat produïda per l'Obra Social "Sa Nostra Caixa de Balears" amb la col.laboració de la Fundació IBIT i compta amb el suport d'IB3 TV i ràdio.

Digital Identity: Who are you on the Internet?.-

josomid | 05 Setembre, 2008 09:18 | latafanera.cat

Identitat

Digital Identity: Who are you on the Internet? és el títol d'un estudi de cas que s'ha preparat en anglés per donar a conèixer el projecte Identitat digital arreu d'Europa mitjançant un portal anomenat EPRACTICE.UE

Aquest portal web, creat per la Comissió Europea, ofereix un nou servei als professionals de l'administració, la inclusió i la salud digitals. És una iniciativa interactiva que facilita als seus usuaris discutir i presentar experiències de gobernança, gestió política i administració pública basades en Internet. Com a ePractice hi participen persones dels 27 estats membre, així com de candidats a entrar a la Unió Europea i dels estats EFTA, és un punt de referència per als usuaris de tot Europa. Dins el portal es poden trobar estudis de casos presentats pels propis participants, així com també es desenvolupen activitats en línia (intercanvi d'experiències, consells, esdeveniments, televisió, blog, etc) i presencials (com tallers, reunions i presentacions públiques). El portal permet compartir experiències pròpies, publicant-les en el portal; trobar persones que treballen en els mateixos camps arreu d'Europa i expandir les xarxes professionals mitjançant els perfils personals que els usuaris poden crear i compartir; poden consultar; aprendre de l'experiència d'altres, així com avaluar i comentar els casos que aquests hagin publicat.

La identitat digital s'ha presentat en els termes següents: "Digital Identity" is an exhibition held at the Sa Nostra Cultural Centre (Palma) which presents the concepts and the basic tools for creating and managing a digital identity. Following the sentence from Anil Dash, “I am the primary and principal source of information on myself”, “Digital Identity” is a representation of ourselves, “auto constructed” on the web when we create a web domain, publish texts, photos, video, geographical localisations or simply when we leave traces of ourselves on the Internet though interactions, communications or interventions which we carry out with other digital individuals. The project includes the use of web spaces by a mannequin called Josomid, the host and reporter of the project. In all those virtual spaces, Josomid has been finding out about the construction of digital identity and has been reflecting on the topic. It has published photographs and videos on fotologs and Youtube. In addition, to further promote social relationships over the Internet, it is working on its positioning in cyberspace through spaces for content and relations, like Twitter and Orkut. It is also profiling its digital identity based on the music listened to via LastFM.

A data d'avui, 5 de setembre de 2008, 868 persones ja han visitat l'estudi de cas d'Identitat Digital, afavorint la disseminació d'aquesta exposició arreu d'Europa

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS