Administrar

El projecte Identitat Digital viatja a Astúries.-

josomid | 29 Agost, 2008 14:08 | latafanera.cat

Cabueñes 2008 Bel Llodrà Identitat Digital Josomid

Na Bel Llodrà, cap de Comunicació Digital de la Fundació IBIT i comissària de l'exposició Identitat Digital, farà un taller sobre la Identitat digital als XXVI Encuentros Internacionales de Juventud de Cabueñes, que tindran lloc a La Laboral entre el 22 i el 26 de setembre.

Els continguts d'aquesta edició tenen a veure amb tres aspectes: Les TIC i la societat de la informació; la perspectiva de gènere i les efemèrides del 2008 Any Internacional del Planeta Terra i Any Europeu del Diàleg Intercultural. Cada tema s'abordarà mitjançant Encontres i Tallers. Podeu consultar els continguts dels Encontres TIC aquí i els continguts dels Tallers aquí. Més de 150 persones s'han apuntat a les jornades.

El resum del taller diu així: "Qui sóc en Internet? Com em veuen els altres -amics, familiars, caps, col·laboradors- en el ciberespai? Entre els joves tenim una gran falta de consciència sobre el crucial del tema i de la naturalesa documental i pública d'Internet. Els i les joves no ens preocupa introduir les nostres dades reals, fotografies compromeses (o no) i no som conscients que en Internet res no s'esborra i que el passat pot ser una gran llosa (o una bona palanca). Estem a temps de no fastiguejar-la i projectar-nos a la xarxa de forma òptima. Mans a l'obra: construïm i gestionem la nostra flamant identitat digital. Josomid, el maniquí més famós de la xarxa, ja ho està fent, vegem el seu exemple."

Treballadors i empreses necessiten gestionar la identitat digital.-

josomid | 25 Agost, 2008 15:04 | latafanera.cat

elearning papers identitat digital josomid

Bel Llodrà i Margalida Castells -comissàries de l'exposició Identitat Digital- han enviat a la revista Elearning Papers un article sobre aquest projecte, que porta per títol "Digital Identity: You are the Information and the Knowledge that you Share"

La Revista Elearning Papers és un canal d'intercanvi d'informació sobre e-learning a Europa. Els seus articles presenten diversos punts de vista sobre la situació actual i les tendències de l'elearning en diversos contextos: escola, universitat, empreses, institucions i societat civil. Vol potenciar l'aprenentatge permanent en el camp de les TIC especialment en quatre àrees d'interés: comunitat escolar, educació superior, formació i treball, i aprenentatge i societat.

El dia 30 de setembre es sabrà si aquest article formarà part del proper número de la revista, el número 11, que es centrarà en les oportunitats i estratègies d'aprenentatge al llarg de la vida i dins el món laboral. Aquest volum analitzarà la importància de l'aprenentatge al llarg de la vida per adaptar contiuament les qualificacions profesionals al reptes sociolaborals actuals. La utilització de les TIC és essencial per desenvolupar entorns d'aprenentatge individuals, modulars, integrats i adaptats a les necessitats formatives en el lloc de feina, vinculats a les necessitats productives de les empreses.

Les autores de l'article posen l'accent en la necessitat de crear processos d'aprenentatge formals i informals centrats en crear i gestionar adequadament la identitat digital. El e-portfolio o curriculum vitae digital és una part de nosaltres. També necessitam disposar d'una identitat digital per accedir i participar a comunitats de pràctica, ambients d'aprenentatge virtual, espais de joc virtualcreixent necessitat de disposar d'un currículum vitae digital. La informació que Internet allotja sobre nosaltres -creada per tercers- també forma part de la nostra identitat.

El proper número de la revista, pel qual ara s'accepten contribucions, es dedicarà a l'Alfabetització digital. En podeu llegir més i presentar contribucions aquí.

Identitat digital, de nou a televisió.-

josomid | 06 Agost, 2008 16:48 | latafanera.cat

josomid

La identitat digital, especialment el món dels metaversos, torna aparèixer a televisió. En concret, el programa Bloc TDI de Mola TV que s'emet a diverses cadenes de televisió locals del parla catalana, s'ha fet ressó del congrés sobre metaversos que va tenir lloc a Eivissa a finals del mes de juny. La veu en off d'aquesta notícia -que podreu trobar entre els minuts 5 i 7 del vídeo- reprodueix el text del meu post del dia 22 de juny. Em sento molt afalagat de ser el cronista d'aquest projecte, que poc a poc s'està donant més enllà de les Illes.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS