Administrar

Les possibilitats dels metaversos.-

josomid | 22 Juny, 2008 10:47 | latafanera.cat

Ahir i avui estic a Eivissa assistint al Congrés dels Metaversos que han organitzat Second Mind i el Consell d'Eivissa. He conegut d'aprop les possibilitats tecnològiques que Second Life i altres metaversos com Open Sim, Open Croquet o Wonderland estan generant, a partir de les ponències d'universitats que ja experienten en aquests entorns com UOC i Universitat Politècnica de València, institucions com KZGunea- CEIA Alava, Instituto Cervantes i d'empreses com IBM, Novatierra, Metafuturing, Yahoo Research i Kukuxumusu.

Els metaversos presenten interessants oportunitats de relació interpersonal, formació en un entorn immersiu, coneixement col·laboratiu, teletreball i creació de negocis (immobiliaris, disseny gràfic, arquitectura, màrqueting, traducció, oci i cultura, etc). S'ha posat de manifest que els metaversos són una oportunitat també per desenvolupar noves formes de màrqueting d'experiències, teletutoria i els serveis d'atenció al client, l'aprenentatge de llengües en ambients immersius i envolvents.

L'esdeveniment ha comptat amb la presència, dins la seu virtual a Second Life del congrés, de Glenn Fisher, Director del Business Program de l'empresa Linden Labs, creadora de Second Life. Aqui me teniu escoltant la seva intervenció.

Josomid Identitat Digital Eivissa Second Life

El meu avatar i jo partim a Eivissa.-

josomid | 16 Juny, 2008 14:38 | latafanera.cat

Josomid Stoop

El meu avatar (Josomid Stoop) i jo, estarem a Eivissa entre el divendres 20 i el diumenge 22, perquè anam a un congrés sobre mons 3D i xarxes socials a mons virtuals, com Second Life. Està clar que aquests mons ofereixen clares oportunitats de formació, relacions personals i negoci, i vull mantenir-me al dia i conèixer més a fons què s'hi pot fer. El congrés el promou Aitor Morràs, de Second Mind, un dels ponents del recent cicle de conferències a Palma.

Els metaversos o mons virtuals, i més concretament Second Life, han sorgit com una eina eficaç de col·laboració remota mitjançant la qual els usuaris poden interactuar, socialitzar i desenvolupar projectes de forma coordinada i conjunta en temps real en un entorn tridimensional. Les possibilitats de plasmació i transmissió, a la resta d'usuaris, de la creativitat en gairebé totes les disciplines, tant artístiques com empresarials per a formació i màrqueting, que ofereixen els mons virtuals, fan que aquest tipus de plataformes puguin situar-se com un altre canal repositori de continguts. Com a entorns immersius, els metaversos procuren la generació de comunitats virtuals d'interessos al voltant d'una activitat o inquietud concreta.

Aprofitant el congrés, es posarà un estand sobre el projecte Identitat Digital, amb ordinadors connectats a Second Life per tal que les persones assistents al congrés puguin experimentar les sensacions de moure's i interactuar en aquest metavers. Tant de bo que ens hi poguem trobar, allà!!!

Video sobre l'enregistrament de 00podcast (episodi 35).-

josomid | 03 Juny, 2008 09:06 | latafanera.cat

El magazine digital Notycias.es ha publicat a la seva web dos videos sobre el projecte Identitat Digital. El primer és una entrevista a les comissàries de l'exposició Identitat digital:i tu qui ets, a Internet?, na Bel Llodrà, responsable de Comunicació Digital de la Fundació IBIT, i Margalida Castells, d'ALEA. Ben aviat el tendreu aquí!

Mentrestant vos deixo amb l'altre video, una entrevista als membres de 00podcast.es, un podcast sobre cinema, amb motiu de l'enregistrament del seu episodi 35, el recent 17 de maig, Dia d'Internet. Aquest vídeo forma part d'un reportatge sobre la celebració d'aquesta jornada a l'illa de Mallorca. 00podcast.es el formen Gerardo Ratto, Tomeu Fiol i Jesús Cortés.

Notycias.es m'ha autoritzat a publicar també aquests vídeos en el meu canal de youtube. Des d'aquí, moltes gràcies a l'equip de Notycias.es per facilitar-nos el material.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS