Administrar

Qui hi ha, al darrera d'un correu electrònic?

josomid | 22 Abril, 2008 13:05 | latafanera.cat

Aquest dimecres a les 18 hores es tanca el cicle de cinema sobre la identitat digital amb el tema de la comunicació en línia i les relacions de parella. Es projectarà l’ensucrada però ja clàssica cinta Tienes un email, de Nora Ephron, que es va estrenar ara fa deu anys. Meg Ryan interpreta Kathleen Kelly, la propietària d’una petita llibreria de contes infantils de Nova York que veu perillar el seu negoci quan la cadena d’establiments Fox obre un nou local al barri. L’estratègia de venda del propietari, Joe Fox, encarnat per Tom Hanks, fa que es creï certa antipatia entre ambdós. Les seves vides canvien quan, sense saber qui és l’altre, comencen a intercanviar correus electrònics mentre mantenen les seves parelles respectives, ella amb un avorrit columnista d’un diari que continua fermat a la seva màquina d’escriure, ell amb una vanitosa famosa novaiorquesa. Sota els pseudònims de Shopgirl i NY152, Kelly i Fox comencen una relació per Internet, utilitzant els correus electrònics als que fa al·lusió el títol, ja que aquest és el missatge de salutació que els usuaris americans d’AOL senten quan els entra un nou missatge.

Tienes un email identitat digital

Tienes un email és una nova versió del film The Shop Around the Corner, d’Ernst Lubitsch (1940), del qual pren el nom la llibreria de Kelly, que a Espanya es va traduir com El bazar de las sorpresas. Ambdos films s’inspiren en el llibre Parfumerie, de l’escriptor húngar Miklós László (1937) en el que dos amants s’escriuen cartes d’amor sense saber que l’altre és aquell company de feina que tanta antipatia li genera. Emperò en aquesta versió d’Ephron és mitjançant els correus electrònics que NY152 i Shopgirl delimiten les fronteres de la seva relació en línia: parlen extensament d’ells mateixos i de les coses que els afecten, però no desvetllen la seva identitat ni aporten dades concretes del lloc on fan feina. La relació virtual es consolida fins al punt que decideixen trobar-se en persona, deixant pas a la decepció de descobrir qui hi ha darrera dels emails.

I tu, saps qui hi ha darrera josomid@gmail.com?

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS