Administrar

Qui som, qui ets.-

josomid | 30 Abril, 2008 11:26 | latafanera.cat

Una persona usuària de fotolog, cap_on_vaig és el seu nick, me demana que expliqui qui soc, i vaja quina pregunta, no és gens fàcil de contestar. Qui soc? Qui ets? Qui és aquell o aquella? Vaja quina pregunta....

Ella diu que soc un projecte, i és cert, com tothom ho és.

Jo soc un maniquí, em dic JoSomID, i estic cercant la meva identitat mitjançant la xarxa. SOM UN PROJECTE és clar, atès que com qualsevol persona no tenc una identitat digital definida, estable, sino que està subjecta a modificacions i canvis amb el pas del temps. Tu eres la mateixa persona als 5, als 10, als 15 anys? No ets quelcom immutable.

Josomid You The Times

Atura't per un moment a pensar qui ets tu? Realment ets qui creus ser? Potser sí però també el teu jo el condiciona com et veuen els altres (qui creuen que ets) i com tu penses que te veuen (qui creus ser per als altres) i per suposat totes les teves expectatives i esperances d'arribar a ser algú (allò que vols ser). Ets allò que dius i fas, ets allò que diuen els altres de tu, una part de tu mateixa (la que vols mostrar o que inconscientment mostres), un altre jo que utilitzes en determinades xarxes socials.... Tot això passa alhora i projecta una identitat teva diferent segons amb qui interactues.

I això que ens passa al món físic, ens passa també en el món digital. Crec que la xarxa ens ajuda a conèixer-nos millor a nosaltres mateixos.Jo utilitzo la xarxa per descobrir-me a mi mateix, per analitzar què vull dir i fer a la xarxa, per observar les reaccions que causen les meves activitats, per reflexionar sobre els rols que tots jugam a Internet, per pensar si és millor actuar de forma anònima o sota pseudònim, etc etc etc

Per altra banda, jo PARTICIPO EN UN PROJECTE sobre la identitat digital, som l'amfitrió de l'exposició) que fins el 24 de maig es troba en el Centre de Cultura Sa Nostra de Palma i a més som el cronista d'aquest projecte, vaig contant tot allò que passa en aquest bloc.

En definitiva, cap_on_vaig, jo som un exemple, som un experiment, som un projecte. Som un maniquí perquè damunt mi els responsables de l'exposició poden demostrar als visitants de l'exposició com es construeix la identitat digital. Si vols saber qui hi ha darrera jo, basta que peguis una ullada als crèdits de l'exposició. Jo som un poquet de cada un d'ells i de totes aquelles persones que he descobert que m'ajuden a repensar-me i a projectar-me al ciberespai.

Si vens a veure'm a l'exposició, cap_on_vaig, t'explicaré moltes coses que he après sobre la identitat digital, i te mostraré exemples d'accions que milloren o perjudiquen la imatge d'una persona a Internet.

Doc On Time repassa les aplicacions de la signatura electrònica.-

josomid | 28 Abril, 2008 13:27 | latafanera.cat

Dimarts, 29 d’abril, a les 17 hores, Marga Martínez, de l'empresa Doc on Time intervendrà en el cicle de xerrades- taller Crear i gestionar la identitat digital. L’especialista explicarà què és la factura electrònica i quina importància té la signatura en el procés de facturació, diferenciant amb exemples pràctics els mals usos de la mateixa. A més d’una breu introducció sobre la factura electrònica, en aquest taller es tractaran temes com: la identificació a la xarxa, l’ús del DNI electrònic, quin paper jugarà i quines aplicacions i/o usos té la signatura electrònica. També s’explicarà el paper de la factura electrònica en el sector turístic, grans demandants d’aquest ús per la fiabilitat i eficiència que proporciona. Durant el taller es realitzarà un recorregut sobre la implicació que té incorporar les noves tecnologies a l’intercanvi de documents entre empreses. En concret s’analitzarà el document “factura”, que té validesa fiscal davant l’agència tributària, i l’intercanvi electrònic entre empreses, que ha donat lloc al desenvolupament d’una llei específica per a factura electrònica.

Marga Martínez és llicenciada en Informàtica per la Universitat Autònoma Barcelona i compta amb gran experiència en el sector de les noves tecnologies associades al sector turístic. Des de fa dos anys es responsabilitza de l’estratègia de Turisme a nivell nacional en el seu lloc de gerent comercial de Doc on Time, empresa especialitzada en serveis de certificació que compta amb una potent plataforma de tramitació electrònica.

Autenticacio Identitat Digital Seguretat protecció Factura electrònica

Li vull demanar si l'autenticació de la nostra identitat dins la xarxa, anirà realment vinculada fonamentalment amb un número, com és el cas d'un DNI electrònic, o si existiran altres sistemes d'identificació com el reconeixement de l'iris, que de vegades s'han esmentat.

Com puc crear i pujar arxius d'àudio a un bloc?

josomid | 25 Abril, 2008 12:30 | latafanera.cat

Dins el cicle de xerrades taller La identitat a la societat xarxa, que forma part de l’exposició sobre Identitat Digital, el proper dilluns, 28 d’abril, a les 17 hores, Tomeu Fiol impartirà la xerrada Podcast: crear, compartir i escoltar arxius d’àudio.

Tomeu Fiol és co-productor del podcast dedicat al cinema 00podcast, del que s'han enregistrat més de 30 programes que es troben publicats quinzenalment en el bloc, on ja anuncien aquest esdeveniment. 00podcast.es compta amb una mitjana de 300 descàrregues per programa i més de 200 subscriptors. Actualment i en l’àmbit professional, Tomeu Fiol és co-gerent amb Jesús Cortés de l’estudi de disseny web Artifices.net, qui l'acompanyarà en aquesta xerrada.

Fiol analitzarà les diferents formes d’escoltar un podcast, però també de com tenir la nostra pròpia selecció i organitzar així una ràdio a la carta. L’objectiu de la xerrada és presentar als assistents el podcasting com a mitjà de comunicació a Internet. Es farà un repàs a la seva història i també al panorama en el món del podcasting, però sobretot es centrarà en les dues cares que tota forma de comunicació a Internet ens permet: la de l’usuari que escolta o rep, i també la del creador de continguts que emet o distribueix. També es repassaran les diferents eines que Internet posa a la nostra disposició per a la ràpida elaboració d’un podcast i la seva posterior publicació a Internet.

00podcast.es un podcast de cine Artífices Gerardo Ratto Jesús Cortés Tomeu Fiol

Artífices.net i 00podcast col·laboren en altres activitats d'aquest projecte ja que han dissenyat el taller de podcast per a escolars i també participaran en el Dia d'Internet, que es celebrarà el 17 de maig en el Centre de Cultura, jornada en la que enregistraran en directe l'episodi 35 del seu 00podcast.

Vull demanar als ponents que me donin alguns consells per incorporar arxius d'àudio en el meu bloc.

Qui hi ha, al darrera d'un correu electrònic?

josomid | 22 Abril, 2008 13:05 | latafanera.cat

Aquest dimecres a les 18 hores es tanca el cicle de cinema sobre la identitat digital amb el tema de la comunicació en línia i les relacions de parella. Es projectarà l’ensucrada però ja clàssica cinta Tienes un email, de Nora Ephron, que es va estrenar ara fa deu anys. Meg Ryan interpreta Kathleen Kelly, la propietària d’una petita llibreria de contes infantils de Nova York que veu perillar el seu negoci quan la cadena d’establiments Fox obre un nou local al barri. L’estratègia de venda del propietari, Joe Fox, encarnat per Tom Hanks, fa que es creï certa antipatia entre ambdós. Les seves vides canvien quan, sense saber qui és l’altre, comencen a intercanviar correus electrònics mentre mantenen les seves parelles respectives, ella amb un avorrit columnista d’un diari que continua fermat a la seva màquina d’escriure, ell amb una vanitosa famosa novaiorquesa. Sota els pseudònims de Shopgirl i NY152, Kelly i Fox comencen una relació per Internet, utilitzant els correus electrònics als que fa al·lusió el títol, ja que aquest és el missatge de salutació que els usuaris americans d’AOL senten quan els entra un nou missatge.

Tienes un email identitat digital

Tienes un email és una nova versió del film The Shop Around the Corner, d’Ernst Lubitsch (1940), del qual pren el nom la llibreria de Kelly, que a Espanya es va traduir com El bazar de las sorpresas. Ambdos films s’inspiren en el llibre Parfumerie, de l’escriptor húngar Miklós László (1937) en el que dos amants s’escriuen cartes d’amor sense saber que l’altre és aquell company de feina que tanta antipatia li genera. Emperò en aquesta versió d’Ephron és mitjançant els correus electrònics que NY152 i Shopgirl delimiten les fronteres de la seva relació en línia: parlen extensament d’ells mateixos i de les coses que els afecten, però no desvetllen la seva identitat ni aporten dades concretes del lloc on fan feina. La relació virtual es consolida fins al punt que decideixen trobar-se en persona, deixant pas a la decepció de descobrir qui hi ha darrera dels emails.

I tu, saps qui hi ha darrera josomid@gmail.com?

Elisenda Ardèvol analitzarà els jocs de la identitat virtual.-

josomid | 20 Abril, 2008 22:00 | latafanera.cat

Dilluns 21 abril a les 19,30 hores, la Dra. Elisenda Ardèvol -professora de la UOC- impartirà en el Centre de Cultura la conferència "Els jocs de la identitat: subjectivitat, identitat i cos en la interacció online". La seva intervenció s'emmarca dins el cicle La identitat a la societat xarxa. L’especialista en antropologia centrarà la seva exposició en el jocs de la identitat en la interacció online i la seva relació amb l’experiència i en la representació del cos com a referent de la persona. Serà presentada per Bel Llodrà, Cap de Comunicació Digital de la Fundació IBIT.

Diu Ardèvol. "Una de les qüestions més debatudes sobre la identitat digital ha estat precisament la seva desvinculació del cos físic i la possibilitat d'interactuar en un univers desencarnat, en el qual cadascú pot 'inventar' qui és o mostrar el seu veritable 'jo', lliure dels prejudicis de les aparences i independentment de les pistes corporals que classifiquen els individus en categories socials com la raça, el sexe o l'estatus social. En aquesta direcció, Heim (1993) arriba a afirmar que en el ciberespai, les ments es connecten a altres ments, i existeixen en perfecta harmonia, sense les limitacions o necessitats del cos físic. També autors com Le Breton (1990) ens diuen que la supressió del cos en el ciberespai afavoreix la desinhibició i els contactes amb nombrosos interlocutors. El 'jo' digital sembla, des d'aquesta perspectiva, un 'jo' més autèntic i la interacció, lliure dels condicionants socials, més oberta i espontània. Aquesta descorporització sembla permetre poder-nos desprendre de nosaltres mateixos, construir diferents 'jos' i afavorir així un joc amb la pròpia identitat. Al mateix temps, aquesta possibilitat de ser 'molts' o de jugar a ser un altre també s'assenyala com a una font de perills: el perill de portar el joc massa lluny i desembocar en patologies, el perill de no saber amb qui estem parlant realment, el perill de l'engany i la desil·lusió."

Per a qualcú com jo, que no vol ser vinculat amb la seva identitat física, la seva conferència serà molt interessant.

Josomid Exposició Identitat Digital Mallorca Internet

La fotografia que acompanya aquest text és de 7(miguel angel). Gràcies!!!

1 2 3  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS